utorak, 23 oktobar 2018

Evia hoteli

GRČKA LETO 2018 - EVIA  HOTELI LETO 2018

Najveće ostrvo u Egejskom moru, drugo po veličini u Grčkoj i treće u istočnom Mediteranu. Nalazi se na oko 200 km južno od Paralije i idealno je za ljude svih uzrasta. Ostrvo Evia je u poslednjih nekoliko godina postalo poznato kao nova turistička destinacija sa nepromenjenim prirodnim okruženjem. Prelepo mesto za odmor, sa dugačkim, šljunkovito peskovitim plažama, borovim šumama, davno zaboravljenim mirisom mora, maslinjacima, plantažama smokava i pistaća. Bogata flora i fauna, povoljni klimatski uslovi, duga sezona, mnoštvo prelepih plaža i bogatstvo termalnih izvora čine, Eviju jednom od najpopularnijih destinacija i među samim Grcima. Ostrvo je bogato arheološkim nalazištima, manastirima, tradicionalnim selima i pruža velike mogućnosti za odmor i zabavu. Blizina glavnog grada Atine, turistima omogućava da iz mirne ostrvske atmosfere, za kratko vreme dospeju u žagor antičke prestonice. Severna obala ostrva blago se spusta u more, stvarajući slike fascinantne lepote gde su smeštena i glavna turistička mesta Evije: Pefki, Limini i Edipsos, od kojih je Pefki pravi raj za naše turiste.

Olimpska Regija Hoteli

GRČKA LETO 2018 - OLIMPSKA REGIJA HOTELI LETO 2018

Olimpska regija ili Pieria se nalazi u severoistočnom delu kontinentalne Grčke, sa zapada omeđena prirodnom granicom koju čine Pieriske planine i najpoznatija Grčka planina, dom svih bogova, planina Olimp. Glavni grad oblasti je Katerini. Karakteristike ove regije su obale sa širokim peščanim plažama koje se pružaju pravcem sever-jug u dužini od 70 km. U centralnoj Pierii nalaze se dva letovališta, Paralia i Leptokaria, koje imaju široke peščane plaže i koja svojim brojnim sadržajima, kako tokom dana tako i noću, privlače veliki broj turista. Pored Paralie i Leptokarie, ovde se nalaze u druga popularna mesta kao što su: Nei Pori, Olympic beach, Platamon. Oblast je bogata spomenicima velike istorijske i arheološke vrednosti. Arheološki lokalitet Dion koji se nalazi ispod planinskih vrhova Olimpa, ostacima nekadašnjih svetilišta, grobnica, pozorišta, bazilika i drugih zgrada svedoči o važnosti ovog nekada kultnog mesta. Svojom prirodnom lepotom oduševljava planina Olimp, koja je od 1985. godine proglašena Nacionalnim Parkom.

Atos hoteli

GRČKA LETO 2018 - ATOS HOTELI LETO 2018

 

Okružen Egejskim morem, Halkidiki je godinama omiljena destinacija za letovanje. Samo severnim delom vezan za kopno, Halkidiki pruža prelepe pejzaže i mesta za savršen odmor. Najpoznatiji je po tri poluostrva, takozvana tri "prsta", Kasandri, Sitoniji i Atosu. 

 

Najistočnije poluostrvo Halkidikija, Atos, ima najmanje razvijen turizam u odnosu na druga dva poluostrva, ali i pored toga ima sjajne hotele i hotelske komplekse. Za mnoge turiste Atos predstavlja najprivlačniju regiju Halkidikija, jednim delom zato što je to jedno od najsvetijih mesta u Grčkoj i centar pravoslavlja. Brojni manastiri nalaze se na Svetoj Gori, ušuškani u prirodno okruženje planine Atos koja dominira poluostrvom. 

 

Ammouliani je jedino naseljeno ostrvo u ovom arhipelagu, a glavna turistička odmarališta nalaze se upravo tu, kao i oko grada Ouranopolisa. Neke od glavnih odlika Atosa, pored gore navedenog, jesu kristalno čisto more sa peščanim plažama i zeleni pejzaži.

 

Aleksandropolis hoteli

GRČKA LETO 2016 - ALEKSANDROPOLIS HOTELI LETO 2016

Aleksandropolis se nalazi u severoistočnom delu Grčke, u oblasti Trakija. Do njega se stiže novim izuzetno dobrim autoputem Ignatia u pravcu prema Turskoj. Od Soluna do Aleksandropolisa(pored Kavale i Tasosa) je oko 300 kilometara i stiže se za manje od 3 sata. Do granice sa Turskom, koju čini delta reke Evros, ima oko 40 kilometara. Sa pravom se može nazvati biserom Trakije jer je u pitanju nov primorski grad sa egejskom dušom. Aleksandopolis je izrastao iz ribarskog naselja Dedegač a obrise grada je formirao u 19. veku. Naziv nosi, naravno, po Aleksandru Makedonskom, koji na taj način simbolično pozdravlja putnike bilo da odlaze iz Grčke na istok ili da dolaze u Grčku sa istoka. Krase ga peščane plaže, čisto i toplo more, spa centri i arheološki lokaliteti. Grad je okružen i živopisnim selima, a u blizini je i prelepo ostrvo Samotraki -  na 27 kilometara. Simbol grada je Svetionik visok 27 metara, sagrađen 1880. godine, koji se uzdiže na promenadi grada, to je razlog što Aleksandopolis nazivaju "svetionikom Grčke". Pored glavne promenade sa velikim brojem tipičnih grčih taverni je i glavna ulica koja je ujedno i shoping zona, tako da grad ima kompletnu ponudu modernog turističkog centra. Ovaj grad sa izvanrednim hotelima je preporuka za drugačiji i možda lepši odmor od onih na koje smo u Grčkoj navikli.

Sitonija hoteli

GRČKA LETO 2018 - SITONIJA HOTELI LETO 2018

 

Sitonija je drugi "prst" Halkidikija i nalazi se između poluostrva Kasandra i Atos. Manje je komercijalno razvijena od Kasandre, ali je po mnogo čemu drugačija od susednog poluostrva. Istočnu obalu Sitonije zapljuskuju vode zaliva Toroneos, dok zapadna obala izlazi na Singlitski zaliv. Ime je dobila po Sitonu, sinu boga Posejdona. Obiluje čistim plažama i razuđenom obalom koja krije mnoga zanimljiva turistička mesta. 

 

Ovde se mogu pronaći brojni apartmani i mnogi luksuzni hotelski kompleksi koji nude izvanrednu uslugu i brojne sadržaje. Koji god deo Sitonije da izaberete uživaćete u prelepim zlatnim plažama, gustim borovim šumama, vinogradima i tajanstvenim uvalama.

 

Turistička agencija Atlas

Adresa: Knez Mihailova 36, 18400 Prokuplje

Telefoni: 027/324-493; 063/ 71-33-709; 064/158-28-55

Fax: 027/324-493

Radno vreme: 
ponedeljak - petak od  09:00 - 19:00
subotom od 10:00 - 14:00

*Napomena: Svi podaci na sajtu Turističke agencije Atlas su informativnog karaktera. Za detaljne informacije kontaktirajte agenciju. 

Pratite nas na Facebook-u